Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

Memory

Memory
12 januari 2017 beheerdergoestenopdam

MemoryOnlangs was ik op zo’n gezellige, lange winteravond op bezoek bij een neefje en zijn kinderen wilden het spel Memory spelen. Voor de meesten van jullie wel een bekend spel:

Op tafel liggen een aantal kaartjes, je houdt in de gaten wanneer je aan de beurt bent, maakt een keuze uit de kaartjes en nadat je de eerste keuze gemaakt hebt, kies je een kaartje dat daar waarschijnlijk bij past. Als de kaartjes bij elkaar passen ga je door, anders wacht je op de volgende beurt.

Als je dit spel aan het spelen bent, kun je parallellen trekken met investeren door een ondernemer.
Je hebt een lijstje met uit te voeren investeringen, je beoordeelt wanneer je een investering wilt doen, maakt een keuze uit het lijstje en kiest een financieringsoptie. Als je de juiste keuzes maakt, kun je verder met investeren. Zo niet, dan wacht je of er een volgende mogelijkheid ontstaat.

Toch is er een verschil tussen beide. Bij Memory mag je tijdens het spel geen hulp inschakelen (althans toen niet van mijn medespelers). Bij investeringskeuzes en bijbehorende financieringen willen wij u als ondernemer graag helpen. Wij kunnen u adviseren in de investeringsvolgorde en kennen de meest optimale financieringsoptie bij de betreffende investering.

Met de juiste keuzes speelt u het spel sneller.

Erik van de Vin – Fidus Advies