Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

Grip op je toekomst!

Grip op je toekomst!
19 januari 2017 beheerdergoestenopdam

Grip op je toekomst!Het nieuwe jaar is gestart! De goede voornemens zijn gemaakt. Het is weer tijd om plannen tot uitvoering te brengen.

Tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar viel mijn oog op het onderzoeksrapport ‘Grip op de Tent’ van de Kamer van Koophandel. In het rapport wordt geconcludeerd dat een groot aantal ondernemers onvoldoende weet hoe de onderneming er structureel voor staat. De meeste ondernemers weten wat op korte termijn speelt, maar hebben moeite met een lange termijn blik.

Bijzonder om te lezen is dat een analyse van de onderzoeksresultaten duidelijk maakt dat er een verband is tussen de kennis van de ondernemer ten aanzien van zijn eigen financiële, fiscale en juridische positie en de financiële prestaties van zijn bedrijf. Door meer inzicht te hebben in de financiële cijfers kunnen financiële prestaties op het bedrijf beter worden.

Dit is een uitdaging die we graag samen met de ondernemers aangaan. We kunnen ondersteunen bij het opstellen van een analyse van de financiële gegevens van het bedrijf. Daarbij is van belang om kritisch in de spiegel te kijken. Dit is een continu en dynamisch proces. Op deze manier bent u in staat om bij te sturen om ook uw doelen op lange termijn te realiseren.

Wie het rapport wil lezen, kan terecht op: www.kvk.nl/download/KvK20161129GripopdeTent_tcm109-429506.pdf

Esther van den Wijngaart – Fidus Advies