Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

Kiezen

Kiezen
7 maart 2017 beheerdergoestenopdam

KeuzesVoor veel mensen is het één van moeilijkste dingen in het leven: keuzes maken. Je denk over iets na. Er ontstaan verschillende opties. Allemaal mogelijkheden met allemaal kansen. En dan moet het mes erin. Opties en kansen gaan overboord, want er moet nu eenmaal gekozen worden!

Vind ik dit ook? Soms wel, maar meestal gelukkig niet. Want door het kiezen wordt een rangorde aangebracht. En uiteindelijk ontstaat iets wat mooier is dan opties, namelijk een doel. Een doel wat je kunt nastreven en bereiken. Waar je al je energie op kunt richten en waar je vol voor kunt gaan.

Dat is ook wat ik binnen ons bedrijf ervaar. Bij de strategiebepaling hebben we een hele duidelijke keuze gemaakt voor onze doelgroep: de tuinbouwondernemers van vandaag en morgen. Hiermee hebben we onszelf beperkt. We beseffen dat wij hierdoor door veel ondernemers  niet worden gekozen. We hebben een duidelijk profiel geschetst en daar herkennen zij zich niet in. Neem ik ze dat kwalijk? Natuurlijk niet, het is een logisch gevolg van onze eigen keuze.

Gelukkig merken we ook meer en meer dat tuinbouwondernemers wel voor ons kiezen. Voor deze groep is ons profiel extra herkenbaar en het sluit naadloos aan bij hun behoeften. En juist voor deze groep kunnen wij het meeste betekenen. Niet alleen als adviseur aan tafel, maar ook als ambassadeur. Door het organiseren van bijeenkomsten zoals over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook in overleg met overheden over de opzet en uitwerking van regelingen.

Ik wens dat we dit nog lang mogen blijven doen.

Peter van der Werf – Fidus Advies