Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

December

December
22 december 2016 beheerdergoestenopdam

Op het moment dat ik dit schrijf is het 21 december. De kortste dag van het jaar en de vooravond voor Kerst. Einde van het jaar en tegelijk begin van de winter en feitelijk ook van een nieuw seizoen in onze branche, de tuinbouw. Benieuwd wat het brengen mag.

En op deze dag gaan we ook interactief aan de slag met een groep Bommelerwaardse ondernemers. Onder andere met Greenport Gelderland organiseer ik een bijeenkomst waarvan het thema is: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een invitatierondje langs de deelnemende kwekers leverde zonder uitzondering enthousiaste reacties op. Over het initiatief en de inhoud.

Wat mij steeds opvalt is dat de beleving bij dit onderwerp enorm divers is. Voor de een is het een alternatieve wijze van voorzien in de energiebehoefte. Voor de ander is het allesomvattend: een totaal vernieuwde benadering van de markt, verantwoord omgaan met medewerkers en recources. Het beperken van de achtergelaten foodprint! We hebben immers maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn.

Dit laatste weten we. Maar toch is het vaak moeilijk die wetenschap als een innerlijke overtuiging in onze bedrijfsmodellen in te bouwen. Te incorporeren zoals dat dan heet. Vaak omdat de winst pas later komt of maar beperkt zichtbaar is.

Mijn collega’s en ik stellen dat dan ook als nadrukkelijk doel voor het nieuwe jaar: “We willen onze ondernemers blijven bijstaan en helpen ontwikkelen, waarbij de aandacht voor People en Planet net zo belangrijk is als de randvoorwaardelijke Profit.”

Namens ons allen: heel fijne feestdagen en een succesvol en duurzaam 2017!

Peter van der Werf – Fidus Advies