Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

Help, ik heb een schoonzoon!

Help, ik heb een schoonzoon!
1 december 2016 beheerdergoestenopdam

Mijn klant had een duidelijke strategie voor de komende jaren. Zijn bedrijf kon nog enkele jaren dienen als ‘cash cow’. Daarna zou hij alles verkopen om zich meer te richten op andere persoonlijke ambities. Totdat de man van  zijn dochter aangeeft dat hij het een uitdaging vindt om het bedrijf over te nemen.

Het hebben van een opvolger geeft ineens een hele andere dimensie aan de onderneming.  Hoe willen ze het bedrijf verder gaan ontwikkelen? Zijn hiervoor nog investeringen benodigd? Is de structuur van zijn onderneming nog passend? Wat betekent dit voor het pensioen?

Uit bovenstaande vraagstellingen blijkt maar weer eens dat het van belang is om je strategie helder te hebben. Maar ook dat je strategie continu aan veranderingen onderhevig  is. Door ontwikkelingen in de markt, de omgeving en je gezin. Het blijft daarom van belang om geregeld stil te staan bij deze strategie. De juiste piketpaaltjes blijven uitzetten en daarnaar handelen. Uiteindelijk is het de kunst om je doelstellingen te kunnen behalen en tijdig te schakelen bij veranderingen waarmee je te maken hebt.

In gesprek gaan met de ondernemer en zijn opvolger en sparren over deze nieuwe toekomst is hierbij mijn werkwijze. Samen zorgen we ervoor dat piketpaaltjes niet in beton zijn gegoten, maar kunnen worden verzet. En dat daarmee de nieuwe doelstelling, overname door zijn schoonzoon, gerealiseerd kan worden. Dit is een continu proces waarbij duidelijkheid en een goede communicatie tussen overdrager en opvolger een vereiste is.

Voor mij is het de uitdaging om samen met u deze nieuwe koers van uw bedrijf uit te stippelen en te begeleiden.

Esther van den Wijngaart – Fidus Advies