Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

Duurzame uitstraling: De FOODCAMPUS

Duurzame uitstraling: De FOODCAMPUS
28 juli 2017 beheerdergoestenopdam

Iets meer dan een half jaar geleden schreef ik op onze site over duurzaamheid. Toen in de aanloop naar een bijeenkomst met een groep Bommelerwaardse tuinders over dit onderwerp. Intussen zijn we zeven maanden verder en zonder dat ik daar bewust voor heb gekozen, merk ik dat duurzaamheid een steeds grotere rol krijgt in mijn dagelijkse werk.duurzaam, foodcampus

Dat geldt enerzijds in de advisering naar onze klanten. Zij ervaren steeds vaker dat aandacht voor dit onderwerp voorwaardelijk is om te kunnen blijven ondernemen, maar ook dat het loont. Of het nu gaat om het verwerven van subsidies of het toevoegen van waarde aan je product.

Aan de andere kant zijn we als bedrijf ook zelf bezig met verduurzamen. En wat kun je daar als adviesbureau nu echt aan doen? Het begint simpel. Mobiel werken, digitaliseren en verspilling zoveel mogelijk beperken.

Maar het meest trots ben ik op een initiatief dat we met de bedrijven, gevestigd op ons eigen bedrijventerrein gaan oppakken: het realiseren van de FOODCAMPUS Bommelerwaard. Samen met onze partners gaan we de locatie omvormen tot een schoolvoorbeeld van een duurzame, onderscheidende en verbindende verzameling voor agribusiness en agrologistiek!

Hiermee worden we duurzaam en onderscheidend op het gebied van energie, ruimtegebruik, inpassing en inrichting, maar ook in werkgeverschap.

We hebben nog veel stappen te zetten, maar ik kijk enorm uit naar het proces!

Peter van der Werf – Fidus Advies