Telefoon: 0418 - 579 442 | E-mail: info@fidusadvies.nl

De voorjaarszon

De voorjaarszon
29 maart 2019 beheerdergoestenopdam

De dagen worden langer, de lente is begonnen. Buiten schijnt de zon en warmt het langzaam op. Voor veel mensen een moment waar ze al even naar uitkijken. Maar het betekent ook vooral dat de kracht van de zon nu snel toeneemt. Het licht in de kas kan een tandje terug. En de zonnepanelen beginnen te renderen.

De afgelopen jaren hebben wij diverse ondernemers begeleid bij het maken van de keuze voor zonnepanelen op hun daken. Sommigen op kleine schaal, andere op grote. Voor eigen gebruik of om te delen met anderen. Op deze manier leveren zij allemaal hun bijdrage aan de energietransitie.

Tegelijkertijd loopt de discussie op over de ruimte die er is (of niet is) op het elektriciteitsnet in verschillende gebieden in Nederland. Zelfs het NOS-journaal bericht over tuinders in de Bommelerwaard die wel willen omschakelen van aardgas naar (groene) stroom, maar dat niet kunnen. Het net is er simpelweg nog niet op berekend. Wat is het dan mooi om te zien dat tuinders, netbeheerder en belangenbehartigers onder het toeziend oog van de politiek met elkaar in gesprek gaan om niet in verwijten, maar in oplossingen te denken.

En waar mogelijk dragen wij daaraan natuurlijk graag ons steentje bij.

Peter van der Werf – Fidus Advies